Jazdec bez hlavy

Jazdec bez hlavy
Napínavý dobrodružný román sa odohráva v 19. storočí, keď sa v texaskej prérii objavoval tajomný jazdec bez hlavy. Príbehom veľkej lásky medzi krásnou Louisou, dcérou plantážnika, a Mauriceom, odvážnym lovcom mustangov.
Výrobca
SPN - Mladé letá, s.r.o.
Kód
9030
EAN
9788010029242
ISBN
978-80-10-02924-2
Dostupnosť
Vypredané
Bežná cena
9,90 € s DPH/ks
Ušetríte
2,00 € s DPH
Naša cena s DPH
7,90 €/ks
Naša cena bez DPH
7,18 €/ks

Popis

Napínavý dobrodružný román sa odohráva v 19. storočí, keď sa po texaských prériách voľne preháňali stáda divých  mustangov. V tom čase sa tam zjavoval aj tajomný jazdec bez hlavy a na smrť vydesil každého, kto sa ocitol v jeho blízkosti. Román je zároveň aj príbehom veľkej lásky medzi krásnou Louisou, dcérou plantážnika, a Mauriceom, odvážnym lovcom mustangov. Do Louisy je však zaľúbený aj jej bratanec Cassius, ktorý prisahá Mauriceovi pomstu. Ako s tým všetkým súvisí strašný jazdec bez hlavy? Podarí sa Mauriceovi vyhnúť prefíkaným nástrahám? To autor odhalí čitateľovi až na posledných stranách tohto nezvyčajne príťažlivého a celkom vtipne napísaného románu.

 

THOMAS MAYNE REID (1818 – 1883) je známy predovšetkým svojimi dobrodružnými románmi z prostredia amerického „Divokého západu“. Narodil sa v Írsku a prežil pomerne búrlivú mladosť. Odcestoval do Ameriky a dal sa na obchodovanie, istý čas bol aj úradníkom. Bojoval v mexicko­americkej vojne a bol zranený. Vrátil sa do Írska a začal písať úspešné romány z amerického prostredia, ktoré dobre poznal. Bol veľkým obdivovateľom Edgara Allana Poea a priatelil sa s ním. Žil striedavo v Londýne a v Amerike, na staré kolená sa aj so ženou vrátil do Anglicka.

 

 

Parametre

Parametre produktu  Jazdec bez hlavy

Ilustrátor
František Hübel
Prekladateľ
Albert Remenár
Edícia
Jazyk
slovenský
Rok vydania
Vydanie
štvrté
Formát
130x200 mm
Väzba
tvrdá
Počet strán
384
ISBN
978-80-10-02924-2

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

Články